reklam

Manşet

BİR EDEBİYAT DERGİSİ: KIRIK AYNA / 4. SAYI ÇIKTI

Yazar Unknown 14 Ocak 2016 Perşembe 0 yorum
Sitemizin misafir yazarlarından Abdurrahman ABIKA’nın amatörce bir heyecan ve şahsi imkânlarıyla yayınladığı Kırık Ayna isimli edebiyat dergisinin 4. sayısı çıktı. Dergi kapağında belirtildiği gibi “zamansız, süreli yayın”. Kısacası, gönüldaşımızın öğrencilik şartlarında kıt kanaat imkânları elverdikçe çıkarabildiği ve birkaç arkadaşıyla beraber yayınından dağıtımına kadar her külfetini üstlendiği bir alın teri ve özveri mecmuası…
Dergi görebildiğimiz kadarıyla modern hayatın sert, acımasız ve duygusuz dayatmalarından kaçıp, nereye varmak ve ne olmak istediğini tam olarak bilmeyen ama diğerleri gibi de olmak istemeyen şahsiyet istidadında gençlerin sığındığı, şehir kenarında küçük ama dinlendirici bir yaz bahçesi gibi… Heyhat ki, ne onun gölgesi bir ömür altında yaşamaya yeter, ne de bahçe duvarlarının hemen ardında bütün eziciliği ile akıp giden modern hayattan kaçarak kurtulma şansımız var. Bir gün bu duvar yıkılacak ve şehirle yüzleşilecek. Buna inanıyor ve umuyoruz.  Nitekim Hakkı Aytaç imzalı “Yeni Bir Dünya Kuralım” adlı şiirde de bunun işaretini seyrediyoruz:
“Âdem’i terk etmeyen beni yalnız bırakmaz
Kaldırır yeni bir dünya için düşen başımı
…..
Sana ve bana yeni bir dünya kuralım
Irmaklar akıp gitsin gözlerimizden
Saçlarımızdan ormanlar düşsün toprağa”
Küçücük hacmine rağmen hatırı sayılır şiir ve denemenin yer aldığı Kırık Ayna dergisine ulaşmak isteyenler kirikaynaedebiyat@hotmail.com adresinden iletişime geçebilir. Ayrıcahttps://www.facebook.com/kirikaynaedebiyat sayfasından da takip edilebilir.
Adımlar Fikir, Kültür, Siyaset Platformu olarak Kırık Ayna dergisine süreklilik ve başarı dilerken, yazımızı, sitemize misafir kalem olarak katkıda bulunmaktan geri kalmayanAbdurrahman Abıka’nın Ölüm başlıklı şiirinden hoşumuza giden iki mısra ile noktalayalım:
“Ben şiir yazınca tüm ağaçlar bin parçaya bölünür
Al ey ölüm, bu yalnızı en sert kayaya çarp.”

Hiç yorum yok:

RESİMLER

RESİMLER
Kelebeğin Rüyası